Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2016, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lamborgini Huracan LP580-2 Spyder u prodaji od 2017.

Lamborghini je familiju modela Huracan proširio novom verzijom - sa otvorenim krovom i zadnjim pogonom.

Poslije Coupe varijante modela Huracan sa pogonom na zadnje točkove, očekivalo se da italijanski proizvođač predstavi i kabriolet varijantu istog automobila. To se i dogodilo na auto-salonu u Los Anđelesu, gdje je ovih dana svjetsku premijeru imao Huracan LP580-2 Spyder.

U istoriji Lamorghinija ostaće zabilježeno da je od 1993. godine, kada je debitovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Diablo VT, svaki novi model standardno dolazio sa pogonom na sva četiri točka. Međutim, tvrdokorni ljubitelji automobila ove marke potajno su priželjkivali da fabrika nastavi da nudi i verzije kod kojih se snaga motora prenosi isključivo na zadnju osovinu.

Lamborghini im je izašao u susret sa modelom Huracan, koji sada ima ne jednu, već dvije varijante sa zadnjim pogonom - Coupe i Spyder verziju.

Mekani, sklopivi krov novog modela spušta se i podiže automatski, pritiskom na dugme u kokpitu. Za bilo koju od te dvije operacije potrebno je 17 sekundi, a mogu se obaviti i u vožnji, ali samo ako brzina ne prelazi 50 km/h.

Huracan LP580-2 Spyder dobija snagu od poznatog atmosferca, 5.2 litarskog V10 agregata sa 580 ks, što je za 30 "konja" manje od standardnog Huracana LP610-4 sa pogonom na sva 4 točka.

Automobil od 0 do 100 km/h stiže za 3,6 s, prije nego što se brzinomjer zaustavi na maksimalnih 319 km/h.

Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder na tržištu će se suprotstaviti rivalima kao što su Ferrari 488 Spider i McLaren 650S Spider. Ipak, Lambo je kod zaljubljenika u sportske atmosferske motore u prednosti, s obzirom da druga dva konkurenta za pogon koriste turbo V8 jedinice.

Huracan LP580-2 Spyder u prodajne salone stiže u januaru 2017. godine, a cijena će biti između one koju ima LP580-2 Coupe i Huracan LP610-4.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.