Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2017, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lamborghini zbog opasnosti od požara povlači 5.900 superautomobila

Italijanski proizvođač automobila Lamborghini povlači na hiljade svojih 'superautomobila', uključujući i veoma rijetki model Veneno, zbog opasnosti od požara, prenosi CNN.

- U određenim uslovima vožnje, s punim rezervoarom, benzin može doći u kontakt s izduvnim sistemom, što može povećati rizik od požara - navodi se u obavještenju o povlačenju koje je izdala američka Nacionalna uprava za sigurnost saobraćaja na autocestama.

Iz ove kompanije su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u srijedu saopštili da imaju informacije o sedam slučajeva izbijanja požara širom svijeta.

Opoziv uključuje svih 12 vozila Veneno koji se trenutno nalaze na cestama, a čija cijena varira između 4 i 4,5 miliona dolara.

Iz Lamborghinija su kazali da su vlasnici Veneno automobila u utorak obaviješteni o povlačenju.

Ovaj proizvođač automobila takođe povlači oko 5.900 automobila Aventador, čija je početna cijena 400.000 dolara.

Lamborghini, koji je u vlasništvu grupacije Volkswagen, nedavno je objavio rekordnu globalnu prodaju za 2016. godinu, kada je prodato 3.457 automobila, što je za sedam odsto više u odnosu na 2015. godinu.

Portparol kompanije je rekao da bi vlasnici trebali odvesti svoje automobile u servis na popravak koji traje jedan ili dva dana.

Kompanija posjeduje oko 135 prodajnih mjesta širom svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Lambordžini zbog opasnosti od požara povlači 5.900 superautomobila

Izvor: Capital.ba, 15.Feb.2017

RIM,  Italijanski proizvođač automobila Lamburdžini povlači na hiljade svojih ‘superautomobila’, uključujući i veoma rijetki model Veneno, zbog opasnosti od požara, prenosi CNN.  – U određenim uslovima vožnje, s punim rezervoarom, benzin može doći u kontakt s izduvnim sistemom, što...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.