Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2017, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lamborghini promovisao Huracan Performante (FOTO, VIDEO)

Lamborghini je i zvanično promovisao novu, Performante verziju Huracana, pri čemu je još ranije saopšteno da je ovaj automobil postavio novi rekord za produkcijska vozila na njemačkoj stazi Nirburgring.

Podsjećanja radi, Huracan Performante je Nirburgring prešao za 6 minuta i 52.01 sekunde, a za njegovim volanom je bio Lamborghinijev test vozač Marco Mapelli.

Huracan Performante između ostalog odlikuju napredni, aktivni aerodinamički sistem "Aerodinamica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Lamborghini Attiva" (ALA), za 40 kg manja težina u odnosu na regularni Huracan, lakši izduvni sistem, brojni elementi od ugljeničnih vlakana u unutrašnjosti, kao i pojačani 5,2 litarski atmosferski V10 motor.

To u praksi znači 630KS i 600 Nm, kao i samo 2,9 sekunde do 100 km/h, do 200 km/h za 8,9 sekundi i maksimalnih 325 km/h. Motor je u paru sa sedmostepenim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom, dok je pogon na zadnje točkove.

Lamborghini će Huracan Performante kupcima ponuditi od ljeta, i to po cijeni koja će u Evropi iznositi 195.040 evra (bez poreza).

(autoblog.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.