Lamborghini predstavio poslednje automobile s atmosferskim motorom V12

Izvor: B92, 10.Feb.2023, 13:58

Lamborghini predstavio poslednje automobile s atmosferskim motorom V12

Nakon ovih noviteta, Lamborghini zaključuje jedno od najsjajnijih poglavlja u svojoj istoriji.

Ovo je poglavlje koje se odnosi na atmosferski 6.5 V12 motor. Peti po redu motor sa Lamborghinijevim potpisom odlazi u penziju, barem u ovom golom elektrifikovanom izdanju.

Lamborghini je implementirao V12 dragulje u dva unikata zasnovana na Aventadoru.

To su Invincible coupe i Autentica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << roadster. A s obzirom da su karoserije oba unikata napravljene od ugljeničnih vlakana, to podiže celokupnu ponudu na novi nivo.

Još uvek anonimni vlasnici su aktivno učestvovali u stvaranju ovih remek dela automobilske tehnike, ali to ne znači da su dobili popust.

Naprotiv, to su verovatno najskuplji Lamborghini automobili, koji su po ceni pored svoje starije braće – Sesto Elemento, Reventon i Veneno. Mitja Borkert, šef dizajna u Lamborghini, rekao je da su ova dva automobila "inspirisana vožnjom na stazi i visokooktansko okruženje koloseka" sa dizajnerima koji daju sve od sebe da budu kreativni na ovoj V12 platformi.

Vizuelno je nemoguće izabrati favorita. Nije ni potrebno jer oba pokreće 6.5 V12, u finalnoj verziji sa 780 KS i 720 Nm, kao i na Ultimae verziji.

Ovim je Lamborghini istakao priču o Aventadoru poslednji put pre nego što se fokus pomeri na naslednika. Ako je verovati društvu, do premijere nas trenutno deli nekoliko nedelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lamborghini predstavio posljednje automobile s atmosferskim motorom V12

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2023

​Nakon ovih noviteta, Lamborghini zaključuje jedno od najsjajnijih poglavlja u svojoj istoriji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.