Lamborghini Revuelto rasprodat do 2026. godine

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 18:19

Lamborghini Revuelto rasprodat do 2026. godine

Novi Lamborghini Revuelto je rasprodat sve do 2026. godine, prema rečima šefa kompanije Stefana Vinkelmana, piše Autoblog.

Vinkelman je još u aprilu rekao da Revuelto ima potencijal da na kraju nadmaši Aventador, čijih 11.465 jedinica je prodato tokom 11-godišnje proizvodnje. Pokazalo se da je Revuelto posebno popularan među bogatim kupcima u SAD.

Vinkelman navodi da ovakav prijem automobila kod kupaca dokazuje da je elektrifikacija kod ovog modela vredela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kockanja.

"Hibridizaciju su shvatili naši kupci i šira javnost", kaže Vinkelman. „Sa Revueltom imamo listu narudžbina koja prevazilazi sva naša očekivanja. Sa narudžbinama smo već u 2026. Za nas je ovo znak da ne samo da je tehnologija prihvaćena već i da je brend na najvišem nivou ikada."

Vinkelman je dodao da je mnoge kupce osvojio način na koji Revuelto kombinuje novu tehnologiju sa vrednostima brenda.

„Mešavina tradicije i inovacije ključna je za uspeh Revuelta“, rekao je on. „Svi su očekivali hibridizaciju, svi su se nadali da će dobiti još jedan V12 i dve stvari su se spojile na savršen način. Dizajn je nepogrešivo Lamborghini. Sve je funkcionisalo dobro zajedno i ovo je ono što su kupci očekivali. Nije nam bilo lako sa razvojem V12 zbog svih propisa sa emisijama, ali su inženjeri uradili fantastičan posao."

Revueltov plug-in hibridni sistem inače sastoji od 6,5 litarskog V12 benzinca, novog osmostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom, litijum-jonske baterije i tri elektromotora, sa kombinovanih 747 kW/1015KS. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 2,5 sekundi, do 200 km/h se stiže za manje od 7 sekundi, dok je najveća brzina veća od 350 km/h.

Vinkelman je takođe dodao da je potražnja za konvencionalnim SUS automobilima brenda i dalje jaka, napominjući da je brend rasprodat dve godine u celoj liniji.

Pored toga, prodaja je skočila za 5 odsto u prvoj polovini 2023. godine, na 5.341 automobil.

Uskoro će biti lansirana i plug-in hibridna verzija Urusa, a Lamborghini takođe radi na plug-in hibridnom nasledniku Huracana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Lamborghini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.