LAMBORGHINI NAJAVLJUJE: Od sledeće godine URUS samo kao dopunjivi HIBRID

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 22:23

LAMBORGHINI NAJAVLJUJE: Od sledeće godine URUS samo kao dopunjivi HIBRID

Nova generacija.

Supersportski krosover iz kategorije egzotičnih četvorotočkaša, italijanski Lamborghini Urus od sledeće godine prelazi na isključivo hibridni pogonski sklop. Nova generacija odnedavno najpopularnijeg Lamborghinijevog pulena stiže 2029. godine i to će tada već biti čisto električni automobil.

Dakle, iako je Urus ime stekao zahvaljujući svojoj prirodi koja se može porediti s >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << onom koja krasi "bikonju", svakako ga čeka električna budućnost. I to, kao što vidimo, veoma bliska budućnost.

Pogonski sklop iz kategorije plug-in habrida a koji podrazumeva i ugrađeni električni motor i dalje će biti utemeljen na četvorolitarskom osmocilindarskom turbobenzinskom motoru. Kada bude dospeo na tržište u tom obliku, to će biti drugi dopunjivi hibrid u paleti egzotične marke s one strane Jadrana. Prvi je bio, podsetićemo, spektakularni Revuelto koji je zamenio model po imenu Aventador. Sve ovo je potvrdio izvršni direktor Lamborghinija u razgovoru s novinarima britanskog lista Autocar.

Hibid će zameniti čisto benzinsku verziju osmocilindraša krajem 2024. godine, i u toj formi će se nalaziti u katalogu italijenske firme koja posluje pod upravom koncerna Volkswagen sve do promocije druge generacije Urusa, zakazane za kraj ove decenije.

Baterijski Urus će biti pionir Lamborghinija u svetu baterijskih vozila i ne bi trebalo sumnjati da će ponuditi visoke performanse u postavci sedenja oličenoj kroz formulu 2+2.

Rad na tom modelu je i dalje u fazi postavke dizajna, kako bi i sami rekli "Lamborghini radi na granici između snova i stvarnosti".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.