Video: Od LADE napravio TRANSPORTER

Izvor: Autorepublika.rs, 30.Sep.2014, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video: Od LADE napravio TRANSPORTER

Ako su Rusi po nečemu poznati u oblasti ekstremnih „vozila“, onda su to njihove oklopno-mehanizovane jedinice, pre svega tenkovi, ali i oklopni transporteri i borbena vozila pešadije. Ovaj put, borbena sredstva ćemo zaobići i posvetiti se nešto drugačijem „guseničaru“, izrađenom u slobodno vreme u „domaćoj radinosti“, i to od delova starih Lada.

U cilju što lakšeg prelaženja terena koji je vrlo često teško prohodan zbog obilnih padavina, jedan Rus se odlučio na izradu sopstvenog „transportera“. Pokreće ga motor iz Lade Samare/Sputnika (VAZ 2108), zadnja osovina je preuzeta od Lade „Specijal“ (VAZ 2106), a tu su još i osam klasičnih automobilskih točkova i 140 „članaka“ gusenica izrađenih od čeličnih profila.

Motor se nalazi pozadi i putem kardanskog vratila pokreće pomenutu osovinu koja je smeštena na prednjem delu guseničara. Rezultat svega toga jeste kompaktno transportno vozilo, sposobno da savladava i najteže terene, a kao „šlag na tortu“, vlasnik ga je ofarbao u kamuflažno zelenu boju, jer… nikad se ne zna gde sutra može da zatreba!


Izvor

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.