U Sankt Peterburgu PREDSTAVLJENA Lada X-Cross 5 (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 11:07

U Sankt Peterburgu PREDSTAVLJENA Lada X-Cross 5 (FOTO+VIDEO)

Novi krosover će se sklapati u bivšoj fabrici Nissan.

Na međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu predstavljen je novi krosover Lada X-Cross 5 fabrike „AvtoVAZ“. Novi model Lada X-Cross 5 nastao je na osnovu kineskog krosovera FAW Bestune T77.

Кao što se i očekivalo, Lada X-Cross 5 je kopija kineskog krosovera Bestune T77 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << automobilskog koncerna FAW. To je automobil sa petoro vrata, ima pogon na prednje točkove, 1,5-litarski benzinski turbo motor i automatski ručni menjač sa sedam brzina. Glavna razlika između novog Ladinog modela i kineskog originala su ruske tablice sa ladinim logotipom, tj. stilizovanom lađom sa jedrima u obliku slova „V“ upisanom u oval.

Lada-X-Cross-5#cars_world

لمتابعه كل جديد يوتيوب :https://t.co/yrNxKPzPfv pic.twitter.com/u4Vfb9lhh1

— cars world (@carsworld233) May 8, 2023

Ovo nije prvi primer sklapanja kineskih automobila u Rusiji pod domaćim brendom. Кrajem 2022. godine je u Moskvi, u bivšoj fabrici Renault, počelo sklapnje automobila JAC pod brendom „Moskvič“. Predstavnici AvtoVAZ-a su više puta naglašavali da će kompanija nakon pokretanja proizvodnje postepeno povećavati udeo domaćih delova na svojim novim automobilima.
Pogledaj vesti o: Nissan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.