Top 10: Najpopularniji auto-brendovi u Rusiji

Izvor: B92, 29.Jun.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 10: Najpopularniji auto-brendovi u Rusiji

Očekivano, Rusi najviše voze automobile domaće marke Lada, a veoma popularni su i japanski brendovi.

Prema podacima koje je objavio Autostat, početkom 2019. širom Rusije kretalo se 43,5 miliona automobila. Skoro svaki treći (32%) registrovani auto u ovoj zemlji nosi amblem Lade. Preračunato u brojeve, ruskim putevima u januaru je saobraćalo skoro 14 miliona vozila proizvođača iz Toljatija.

Drugi najpopularniji auto-brend u najvećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlji na svetu je Toyota, sa 3,8 miliona automobila, uz učešće od 8,7% u ukupnom broju registrovanih vozila. Interesantno je da oko polovine (50,5%) Toyota u Rusiji ima volan na desnoj strani, s obzirom da su ti automobili uvezeni kao polovnjaci. Ova vozila uglavnim se mogu videti na putevima na dalekom istoku Rusije i u Sibiru.

Na trećem mestu liste našao se još jedan japanski auto-brend, Nissan sa 2,07 miliona jedinica, od čega je jedna četvrtina takođe sa volanom na desnoj strani kokpita. Pogledajte celu listu 10 najpopularnijih automobilskih marki u Rusiji:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.