Srpski svetski putnik uhapšen na Kavkazu

Izvor: Blic, 15.Sep.2011, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski svetski putnik uhapšen na Kavkazu

BEOGRAD - Srbin Viktor Lazić, koji obilazi svet automobilom „lada” po čemu je postao poznat, uhapšen je 10. septembra u Južnoj Osetiji kada je ušao iz Gruziju. On je i dalje u pritvoru pod optužbom da je počinio krivično delo narušavanje graničnog prelaza.

- Prošao sam kroz deo vojnog punkta i naišao na rampu. Nigde nije pisalo STOP niti je bila zastava Osetije. Posle 500 metara bila je policijska stanica. Policajci me nisu primetili, ali sam se zaustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i obratio se. Pitao sam da li smem da prođem dalje i da li su potrebna dokumenta. Posle toga sam sproveden u grad i uhapšen jer sam za tih 500 metara narušio granicu Južne Osetije - stoji u poruci koju je iz pritvora Lazić poslao za „Blic” po devojci.

On je napomenuo da nikad nije dobio rešenje o pritvoru, niti ga je neko obavestio o njegovim pravima. Nije mu pružena mogućnost da ima advokata. Njegovi prtijatelji i devojka Aleksandra Dvorančić su obavestili Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, koje se angažovalo da ga oslobodi.

- Čujem se s njim jer su mi čuvari dozvolili da ga zovem telefonom. Dogodilo se i da jedan ceo dan nije dobio ni hranu. Čuvari su prekjuče ušli u njegovu ćeliju, vezali ga lisicama i zapretili da će ga pretući, ali su ga kasnije odvezali i rekli da se šale - kaže Aleksandra Dvorančić.

Lazić je u poruci za „Blic” naveo i da je do granice Južne Osetije došao preko punkta gruzijske vojske i da mu niko nije pravio problema.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.