ŠOKANTNO! Ovo je najskuplja LADA svih vremena, da li znate zašto košta 23 MILIONA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023, 11:20

ŠOKANTNO! Ovo je najskuplja LADA svih vremena, da li znate zašto košta 23 MILIONA?

"Drži" cenu decenijama.

Lada Niva se prodavala manje-više nepromenjeno od 1977. godine, a do danas je otišla u milione primeraka i stekla svetsku slavu. Njen kultni status osigurala su vrhunska terenska svojstva, a izdvajala se svojom robusnošću, niskim troškovima i svime što je potrebno za idealno radno vozilo.

Lada Niva nikada nije bila na meti kolekcionara, baš iz razloga što se smatrala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radnim vozilom, stvorenim da služi vlasniku. Njeni modeli sa 1.6 i klasičnim karburatorom su upravo iz tog razloga gotovo izumreli, a na našem tržištu temeljno obnovljene verzije koštaju i do 3.000 evra.

Takvu Nivu, u crvenoj boji, je jedan ponosni vlasnik držao pod najlonom još od 1980. godine, sa pređenih svega 220 km. Ona je u savršenom stanju i dostojna je muzejske postavke. Vlasnik je odlučio da je ipak proda i postavio je na online sajt auto.ru, gde je zapažena od mnogih potencijalnih kupaca, ne samo zbog svoje retkosni, nego i zbog cene. Verovali ili ne, prodavac za ovaj automobil traži neverovatnih 23 miliona rubalja, što je oko 270.000 evra. S obzirom da su noviji modeli Nive oko 9.600 evra, ne verujemo da će ova uspeti da promeni vlasnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.