Najbrža Lada na svetu

Izvor: Autoportal.rs, 29.Avg.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbrža "Lada" na svetu

Ruski proizvođači automobila imaju reputaciju da su njihova vozila napravljena za vožnju po surovim vremenskim uslovima i po lošim putevima, ali ovaj konceptni model ima nameru da sruši stereotipe.

Krajem naredne godine trebalo bi da vidimo naslednika kojeg je "Lada" pripremila za još uvek aktuelni model "Priora". To će biti automobil sa nazivom "Vesta" koji je za sada još uvek konceptni primerak ali će se uskoro naći na proizvodnoj traci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs <<
Međutim, Rusi ne planiraju da se zadovolje samo standardnom verzijom ovog modela, već će proizvesti i trkačku verziju koja će se takmičiti u WTCC šampionatu, takmičenju u kojem se već nalazi jedan "Lada" model, a u pitanju je "Granta".

Kao datum debitovanja ovog modela pominje se takmičarska sezona 2015. a poznati su i vozači koji će biti u kabini "Vesta" automobila; to su Rob Haf i Džejms Tompson. Proizvodnju celog automobila pomogla je francuska kuća "ORECA".


Pogledaj vesti o: Lada

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.