Lada mejd in Etiopija? Može

Izvor: B92, 20.Dec.2023, 12:25

Lada "mejd in Etiopija"? Može

Ruski automobil Lada će se proizvoditi u Etiopiji, objavila je ruska Federalna agencija za korišćenje zemljišta Rosnedra nakon zasedanja rusko-etiopskog poslovnog foruma i međuvladine komisije.

Ugovor o proizvodnji Lade u Etiopiji su sklopili ruska kompanija Lada eksport, izvozni partner koncerna Avtovaz, i firma Etio endžiniring grup (Ethio Engineering Group) iz Etiopije, a potpisivanju sporazuma je pristustvovao i direktor Rosnedre Jevgenij Petrov, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Komersant.

Avtovaz je u 2023. godini nekoliko puta prilagođavao plan prodaje Lade u inostranstvu. U januaru je planirao da izveze oko 30.000 automobila za 12 meseci, a mesec dana nakon toga je direktor Avtovaza Maksim Sokolov izjavio da će kompanija za godinu dana isporučiti 20.000 vozila u druge zemlje.

U toku leta se prognoza izvoza Lade u 2023. godini dodatno korigovala naniže, na 10.000 - 15.000 automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Lada

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.