Lada iz Bruklina

Izvor: Autoportal.rs, 27.Okt.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lada iz Bruklina

Kažu da se u Njujorku može sve što vam je ikada palo na pamet da postoji. Slično se može reći i za predgrađe ovog grada koje nam je donelo pravo iznenađenje.

Bruklin je mesto u kojem žive svi oni koji nisu za sebe našli mesto u "Velikoj jabuci". Takva je izgleda i ova Lada, koja pripada nekoj od serija 1200-1300-1500, a koja je potpuno sređena i restaurirana da je teško poverovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << da se radi o automobilu iz '70-ih.

Ovde se zapravo radi o automobilu koji je dizajniran desetak godina ranije pod nazivom Fiat 124. "AvtoVaz" je komapnije koja je nekeda posedovala Ladu i koja je u dogovoru sa Fiat kompanijom preuzela ideje za dizajn.

Iako se nije mogla pohvaliti sjajnim voznim karakteristikama (mnogi su vožnju Lada auotmobila poredili sa navođenjem kamiona od deset tona kroz guste gradske ulice) sa motorom koji je davao 75 konjskih snaga Lada je imala svoje mesto na auto-tržištu.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.