Avtovaz izbacio Lade Veste za „tanji džep“

Izvor: Vostok.rs, 08.Apr.2019, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avtovaz izbacio Lade Veste za „tanji džep“

Najveći ruski proizvođač automobila Avtovaz odlučio je da svoj najpopularniji sedan učini još pristupačnijim i na tržište plasirao novu verziju čija je početna cena 595 hiljada rubalja.
U novom osnovnom paketu Standart sedan Lada Vesta opremljen je sa 1,6 litarskim motorom, manuelnim menjačem, dva vazdušna jastuka, sistemom reagovanja na nesreće ERA GLONASS, sistemom za stabilizaciju, električnim retrovizorima elektropodesivim prednjim staklima. Ova modifikacija u ponudi je po ceni od 594,9 hiljada rubalja (oko 7.930 evra), što je za dvadeset hiljada rubalja manje od prethodnog osnovnog paketa, navodi se u saopštenju službe za odnose sa javnošću proizvođača. Sličan po nivou opremljenosti i karakteristikama karavan Lada Vesta SW Classic u dodatnom paketu Start ima klimu, grejana prednja sedišta, rashladni pregradak za rukavice i krovne šine i košta 28 hiljada rubalja manje od prethodnika, odnosno 676 hiljada rubalja. Lada Vesta SW Cross u skupljoj verziji Comfort odsada će moći da se kupi za 780 hiljada rubalja, što je za 25 hiljada povoljnije u odnosu na prethodni osnovni paket. Međutim, iz Avtovaza nisu otkrili na koji način su uspeli da smanje cenu ove porodice automobila. Podsećanja radi, Lada Vesta je najpopularnije vozilo na ruskom tržištu u 2018. godini, a prodato je u 108 364 primeraka, što je za 40 odsto više nego 2017. godine. Avtovaz je najavio početak prodaje modela Lada Vesta Sport sa 1,8 litarskim motorom od 145 k.s. čija početna cena iznosi 1,01 milion rubalja. Prema podacima iz decembra Avtovaz je prodao oko 360 hiljada vozila, što je 15,5 odsto više nego 2017-te.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.