Zatvorsko iskustvo

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Sep.2011, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorsko iskustvo

Nekadašnji NHL igrač Majk Danton, koji je odležao pet godina robije pošto je optužen za stvaranje zavere za ubistvo, vratio se na led i to u treću ligu Švedske. Da u zatvoru nije gubio vreme Danton je pokazao u prvom meču odigranom za klub Ore. Naime tokom meča njegov saigrač Markus Bengston zaradio je udarac u glavu i ostao nepomičan da leži na ledu. Danton je odmah uzeo komplet prve pomoći, pružio je po svim medicinskim pravilima i pripremio ga za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << transport u bolnicu, gde je ustanovljeno da je baš zahvaljujući pravovremenoj pomoći Bengston izbegao ozbiljnije posledice.
Filmska pravila
Kako bi na vreme svima stavili do znanja promenu pravila, bivši saigrači iz šampionske generacije Detroit Red vingsa Brendan Šenehen i Metju Šnajder, sada funkcioneri NHL, odlučili su da snime desetominutni film, koji su poslali na adrese svih 30 klubova. Kako bi smanjili mogućnost zadobijanja teških povreda u NHL su odlučili da promene dva člana pravila, po kojima se pooštravaju kriterijumi i kazne za startove u glavu i uz ogradu, koji mogu uzrokovati teške povrede.
Za Zvezde 267 miliona $
Pošto je potpisao sporazum sa Tomom Galinardijem o prodaji, vlesnik Dalas Starsa Tom Hiks započeo je proces bankrotstva, kako bi sav posao bio brže završen. Za ovu transakciju biznismen iz Vankuvera Galinardi platiće 267 miliona američkih dolara. Uz Galinardija želju za kupovinu Starsa pokazao je i Čak Grinberg, koji još uvek nije obelodanio ponudu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.