Policija pojačava kontrolu učesnika u saobraćaju

Izvor: BKTV News, 16.Mar.2012, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pojačava kontrolu učesnika u saobraćaju

Saobraćajna policija će u narednom periodu pojačano kontrolisati vozače i proveravati, pre svega, da li koriste sigurnosne pojaseve i da li poseduju svu potrebnu opremu, najavljeno je iz MUP-a Srbije.
Saobraćajna policija kontrolisaće da li vozači u kolima imaju komplet prve pomoći, svetleće prsluke i sigurnosne trouglove, a biće pojačna i kontrola motociklista koji su u obavezi da u vožnji nose zaštitne kacige. Vozači će biti kažnjavani i zbog nedozvoljene upotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mobilnih telefona za volanom.
Iz MUP-a apeluju na vozače da poštuju pravila saobraćaja i da vožnju prilagode osobinama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i očekivanom prisustvu pešaka na putevima.
Uprava saobraćajne policije podseća i pešake na obavezu pravilnog kretanja i prelaska preko kolovoza i preporučuje da na neosvetljenim deonicama obavezno nose odeću koja je lakše uočljiva vozačima.
Najveći broj saobraćajnih nezgoda je posledica vožnje nedozvoljenom ili neprilagođenom brzinom, nepoštovanja prvenstva prolaza, nepropisnog preticanja, nepoštovanja obaveza prema pešacima, ali nisu zanemarljive ni greške pešaka, navedeno je u saopštenju.
Izvor: Politika
Tweet
Pogledaj vesti o: Komplet prve pomoći

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.