Pojačana kontrola brzine vozila i prve pomoći

Izvor: Press, 21.Dec.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola brzine vozila i "prve pomoći"

U cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, službenici saobraćajne policije u narednom periodu pojačano će kontrolisati vozače na putevima u Srbiji.
foto: b92.net
Kontrola će biti intezivnija u vreme predstojećih slavlja i novogodišnjih praznika, sa akcentom na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila na putu, upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, nekorišćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sigurnosnog pojasa, kao i neposedovanje propisane opreme u vozilu (zimske opreme, kompleta za prvu pomoć, sigurnosnog trougla i sl.). 

Iz saobraćajne policije navode da prilikom ovih kontrola neće tolerisati nepoštovanje propisa. 

Napominje se da će se brzina meriti u dnevnim i noćnim uslovima, kako ručnim radarima, tako i radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u neobeleženim vozilima - takozvanim “presretačima”. 

U toku 2016. godine otkriveno je više od 300.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine vozila, isključeno je oko 50.000 vozača pod uticajem alkohola, otkriveno je 160.000 prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, kao i više od 17.000 prekršaja tehničke neispravnosti i neposedovanja propisane opreme u vozilu, od čega značajan broj čine prekršaji neposedovanje ili isteka važnosti kompleta prve pomoći. 

Iz policije još jednom apeluju na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise, a posebno da ne čine prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine na putu, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i neposedovanja propisane opreme u vozilu (zimske opreme, prve pomoći, sigurnosnog trougla...), jer će, kako navode, pripadnici saobraćajne policije inenzivirati rad na otkrivanju ovih prekršaja.
Pogledaj vesti o: Komplet prve pomoći

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Pojačana kontrola Saobraćajne policije

Izvor: JužneVesti.com, 22.Dec.2016, 12:24

Tokom novogodišnjih praznika policajci će češće proveravati vozače, a kazne će biti napisane, kako kažu u MUP-u, svima koji voze brzo i pod dejstvom alkohola, nisu vezani ili nemaju neophodnu opremu u automobilu...Za pomenute prekršaje kazne se kreću od 3.000 i 5.000 dinara, pa sve do 40.000...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.