U novom broju „Magazina” u nedelju, 16. juna, čitajte:

Izvor: Politika, 14.Jun.2013, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novom broju „Magazina” u nedelju, 16. juna, čitajte:

NE SAMO O POSLU: ZORAN SLAVNIĆ

Čarobnjak iz Zemlje košarke

Legendarni igrač je na velikim takmičenjima osvajao „zlato”, pa će u sredu na ceremoniji u Ženevi i zvanično postati član Kuće slavnih svetske košarkaške federacije. „Zbog nas su Jugoslaviju zvali Zemljom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << košarke”, kaže čuveni Moka, rođeni Beograđanin, koji je kao klinac obožavao reku pa je dostavremena provodio ispod Kalemegdana, na Savi. Bio je uspešan pecaroš, a prava pasija su mu – automobili.

Piše Dragoljub Stevanović

-----------------------------------------------------------

IZ STARIH RIZNICA

Epopeja jednog pištolja

U konkurenciji češkog, nemačkog i belgijskog oružja, Kraljevina SHS se 1923. godine odlučila za kupovinu 60.000 pištolja „brauning” M10/22 i uvela ga u svoje naoružanje pod oznakom „vojno-državni”. Priča o tome kako i zašto se to dogodilo počinje četiri godine ranije...

Piše Branko Bogdanović

-----------------------------------------------------------

IZ UGLA PSIHOLOGA

Kritičnost i zdrav egoizam

Ljudi zrelih godina zadovoljstvo životom trebalo bi da nalaze u onome što ih okružuje, što jesu i mogu, a ne da žale za mladošću. Pred njima se otvara svet pravih ljubavi i prijateljstava, svet u kojem se raskrinkavaju nepotrebne laži, otkriva istina zdravog egoizma, slobode, duhovnosti, mudrosti... To je vreme kada bi trebalo gledati na oba oka, slušati sa oba uha, stajati sa obe noge na zemlji, razlikovati dobro od lošeg, ružno od lepog…

Piše Dana Stanković

--------------------------------------------------------

POD LUPOM: „ZELENA GRADNJA”, KVALITETNA A JEFTINA

Naši građevinci znaju kako

Posle iskustva u Rusiji i na Bliskom istoku, ovdašnjim projektantima i kompanijama ne treba mnogo objašnjavati šta valja, a šta ne, pa Savet za zelenu gradnju Srbije nastoji da promoviše samo kvalitet i „dozida” ga u postojeće propise. A reč je o konceptu, u svetu predstavljenom još pre dve decenije, koji je sinonim za korektno ponašanje u građevinskoj industriji.

Piše Rajna Popović

--------------------------------------------------------

IZAZOV ZA LJUBITELJE NEISTRAŽENIH PREDELA

Kanjon i na Kopaoniku

Ne mora da se ide daleko da bi čovek video nešto nestvarno, tvrdi petočlana ekipa koja se spuštala kroz slapove Barske reke. Jedan od njenih članova je bio i Predrag Vučković, fotograf i ljubitelj kanjoninga, našim čitaocima već poznat po ekskluzivnim snimcima istorijskog skoka Austrijanca Feliksa Baumgartnera sa ivice svemira. Ovoga puta „skakač” je sam snimatelj, naravno, sa neizbežnim foto-aparatom u rukama.

Piše R. Popović

Magazin

objavljeno: 14.06.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.