Vulin reagovao na Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu u Skupštini Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024, 15:15

Vulin reagovao na Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu u Skupštini Crne Gore

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin saopštio je danas, reagujući na Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu koji je predat Skupštini Crne Gore, da ako crnogorski parlament, kako je rekao, ne sme da pomene i Hrvatsku i ustaše i Nemce, neka ne rasitnjava jasenovačku golgotu da bi opravdao Vladu Crne Gore zato što će glasati za rezoluciju o Srebrenici.
"Pisci crnogorske rezolucije o Jasenovcu uspeli su ono što niko nije mogao. Da napišu rezoluciju o jasenovačkom genocidu, a da ni jednom ne pomenu ustaše i NDH, da srpsko ime pomenu jednom, a hrvatsko samo kada su nabrajali narode koji su stradali u Jasenovcu'', poručio je Vulin u saopštenju.
Možda, kako je naveo, crnogorski jezik nije dovoljno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Parlament Crne Gore rasitnjava jasenovačku golgotu da bi opravdao Vladu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2024

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin saopštio je danas, reagujući na Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu koji je predat Skupštini Crne Gore, da ako crnogorski parlament, kako je rekao, ne sme da pomene i Hrvatsku i ustaše i Nemce, neka ne rasitnjava jasenovačku golgotu da bi opravdao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.