Radnički protiv Javora na Čairu juri bodove za opstanak u ligi

Izvor: JužneVesti.com, 18.Maj.2024, 15:18

Radnički protiv Javora na Čairu juri bodove za opstanak u ligi

Radnički će u 36. kolu Super lige Srbije, odnosno 6. kolu plej-aut faze, dočekati danas od 16 sati na Čairu ekipu Javor iz Ivanjice. U dosadašnjim međusobnim duelima ove sezone, rezultat je izjednačen, Javor je pobedio u Ivanjici, dok je Radnički slavio na Čairu, pa se i danas očekuje neizvestan i zanimljiv duel dve ekipe koje se bore za opstanak u ligi.

U niškom klubu naglašavaju da se radi o važnoj utakmici za obe ekipe, te da je Javor >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << disciplinovana i dobra defanzivna ekipa.

Oni igraju sa dosta igrača iza lopte. Veoma su dobri u toj ofanzivnoj tranziciji, imaju jako dobar ofanzivni prekid i to su neke stvari na kojima smo radili preko nedelje i pripremali se za utakmicu. Imaju par individualaca koji mogu da jednim potezom reše utakmicu, ali moram da istaknem i da je Javor dosta dobro izbalansiran tim i da pre svega preti opasnost od te neke njihove timske igre. Što se nas tiče naravno shvatamo u kakvom se momentu nalazimo i spremni smo pre svega da pružimo maksimum i sve ono što je potrebno da bi taj individualni kvalitet koji mi imamo, došao do izražaja - rekao je trener niške ekipe Dejan Joksimović.

Podseća da bi u slučaju pobede Radnički mogao već danas da ostvari krajnji cilj u ovoj sezoni, a to je opstanak u ligi.

Negde nam i nerešeni rezultat donosi taj željni cilj, međutim mi ćemo se kao i u prethodnim utakmicama truditi da odigramo što je moguće bolje. Ne kalkulišemo i idemo na pobedu iako se mnogo igrača posle utakmice sa IMT-om požalilo na povredu, neki su i pre utakmice bili povređeni. Videćemo na koga ćemo moći od njih da računamo, ima tu dosta igrača koji već duži vremenski period igraju pod nekim hroničnim povredama. Očekujem da momci koji budu dobili šansu daju svoj maksimum - rekao je između ostalog Joksimović.

Susret šestog kola plej-aut faze Super lige Srbije, RadničkiJavor, igra se danas od 16 sati na stadionu Čair, a glavni sudija ovog duela biće Lazar Lukić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.