Srbija pozvala kosponzore da povuku rezoluciju o Srebrenici; Vučić: Napad na pokvaren način, moramo se boriti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024, 15:15

Srbija pozvala kosponzore da povuku rezoluciju o Srebrenici; Vučić: Napad na pokvaren način, moramo se boriti

Povodom poslednjeg pisma koje su u petak Stalne misije SR Nemačke i Ruande uputile svim državama članicama u svojstvu glavnih sponzora i kosponzora rezolucije o Srebrenici, Stalna misija Srbije pri UN je, u interesu svih, pre svega naroda u BiH, apelovala na države članice UN da povuku tekst rezolucije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da je Srbija na veoma pokvaren način napadnuta, ali da nema izbora i da mora da nastavi da se bori.
"Imajući u vidu nesagledive posledice ovakvog nacrta rezolucije već u ovoj fazi, na krhki proces pomirenja otvaranjem starih rana, još jednom apelujemo na kosponzore da, u interesu svih, pre svega naroda u BiH, ali i svih članica UN, povuku tekst rezolucije, kako države...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Misija Srbije pri UN apeluje na kosponzore da povuku tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Maj.2024

Otpravnik poslova Stalne misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama (UN) Saša Mart tražio je povlačenje teksta rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.