Трамп ће се у Даласу обратити присталицама права на поседовање оружја

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2024, 14:48

Трамп ће се у Даласу обратити присталицама права на поседовање оружја

 Амерички републикански председнички кандидат Доналд Трамп обратиће се данас хиљадама присталица права на поседовање оружја у Даласу.
Бивши председник САД би требало да говори на годишњем Форуму лидера Националног стрељачког удружења, пренео је Ројтерс. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Alex Brandon То ће бити девети пут да се Трамп обраћа највишем националном лобију за оружје и као и раније, очекује се да ће се снажно супротставити новим ограничењима када је реч о поседовању ватреног оружја.
Национална стрељачка асоцијација (NРА) је са ентузијазмом подржала Трампа током председничке трке 2016. и током читаве његове администрације, поздрављајући га када је именовао тројицу конзервативних судија у Врховном суду и предузео низ корака које је тражио утицајни лоби за оружје.
Између осталог, он је помогао да продавнице ватреног оружја буду третиране као основна предузећа током пандемије ковида 19, омогућавајући им да остану отворене.
Републиканци, уз подршку NРА и других група које се залажу за право на поседовање оружја, у великој мери се противе строжијим законима о оружју, позивајући се на право на ношење оружја утврђено Другим амандманом Устава САД.
Тај став је остао непромењен чак и после масовних пуцњава, због којих су се бројне демократе заложиле за увођење веће контроле оружја.
У говору на скупу NРА у фебруару, Трамп је обећао да ће укинути правило које ограничава продају прибора за оружје и друге прописе које је увела администрација демократског председника Џозефа Бајдена.
Micotakis upozorio VMRO da prestane s provokacijama oko naziva Severne Makedonije

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Трамп ће се у Даласу обратити присталицама права на поседовање оружја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.