Unapređeni KIA Stonic

Izvor: B92, 05.Avg.2020, 17:00

Unapređeni KIA Stonic

KIA Motors je predstavila osetna unapređenja svog krosovera Stonica kojima će ojačati položaj ovog popularnog modela u segmentu manjih krosovera.

Unapređeni Stonic sada vozačima nudi nove 'Smartstream' motore, sa inovacijama koje poboljšavaju efikasnost. Između ostalog nudi i Kijin novi benzinski 48-voltni laki hibrid 'EcoDynamics+', koji dolazi i sa Kijinim novim 'clutch-by-wire' inteligentnim ručnim menjačem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Unutrašnjost i spoljašnjost Stonica ostaju gotovo nepromenjeni, ali će vlasnici dobiti mnogo više mogućnosti personalizacije vozila nego pre, jer su sada na raspolaganju nove boje karoserije i krova, a dodati su i novi paketi boja i novi dizajn naplataka.

U unutrašnjosti će vozač i saputnici najpre primetiti veći 8,0-inčni ekran na dodir (do sada je bio 7-inčni) sa infotainment i navigacionim sistemom, koji donosi nove funkcije 2. faze Kijine telematike UVO Connect. Bezdednost i asistencije vozaču unapređeni su sa novim naprednim sistemima asistencije (ADAS).

Stonic, koji je na evropskom tržištu prisutan od kraja 2017., do danas je na godišnjem nivou postao 4. najprodavaniji model (ispred njega su Ceed, Sportage i Picanto). Ukupno je u Evropi do danas prodato više od 150.000 Stonica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.