Unapređen hibridni krosover Kia Niro FOTO

Izvor: B92, 06.Dec.2019, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređen hibridni krosover Kia Niro FOTO

Kia Motors nedavno je predstavio unapređenu hibridnu verziju modela Niro.

Popularni i više puta nagrađivani kompaktni krosover doživeo je nekoliko promena eskterijera – novi su npr. farovi i svetla za maglu, maska hladnjaka sa dijamantskim uzorkom i dnevna LED svetla u obliku dve strelice.

Zadnja ukrasna zaštita podvozja je šira i naglašenija, zadnja LED svetla imaju u odnosu na prethodnika »hi-tech« >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgled, a tu su i novi 16- i 18-inčni naplaci.

U kabini novi merači, standardni 8-inčni ekran i navigacija sa 10,25-inčnim ekranom i premium audio sistem Harman/Kardon

U unutrašnjosti je novi Niro dobio novi ekran, novu 7-inčnu instrument tablu sa novom grafikom, standardni 8-inčni ekran na dodir i opcionalnu navigaciju sa 10,25-inčnim ekranom i premium audio sistemom Harman/Kardon, sa jednostavnom upotrebom dobro poznatog Kijinog interfejsa.

Uz doplatu su raspoložive menjačke poluge na upravljaču za sportsko iskustvovožnje, kao i aktivno regenerativno kočenje, električna parking kočnica, kao i ambijentalno osvetljenje u šest različitih boja.

Tehnološka unapređenja i još više asistencije vozaču ADAS

Spoljne i unutrašnje dimenzije i pogon ostali su nepromenjeni u odnosu na prethodnika. Tehnološka unapređenja je dobio Kijin paket sistema asistencija ADAS (Kia Drive Wise Advanced Driver Assistance Systems), koji je sada bogatiji za sistem za održavanje vozila na voznoj traci i sistem za praćenje vozne trake i sistem HBA za automatsko zasenjivanje farova (High Beam Assist).

Sve te novosti dobiće i Niro Plug-in Hybrid (PHEV), kog zajedno sa hibridnom varijantom širom Evrope očekujemo na proleće.

Rast prodaje hibridnih i električnih vozila od 22 posto

Kijina ponuda elektrificiranih modela je doživela osetan rast tražnje u ovoj godini. Prodaja hibridnih, plug-in hibridnih i električnih vozila je u prvih devet meseci ove godine porasla sa 42.676 na 51.880 vozila (+21,6%). Ponudu čine novi e-Soul, Optima Plug-in Hybrid (limuzina i karavan) i varijante modela Niro.

Prodaja Nira povećala se za čak 32% na 44.949 vozila, prvenstveno zahvaljujući hibridnom i plug-in hibridnom Niru kao i početku prodaje novog potpuno električnog e-Nira.

Kia u dolazećim mesecima namerava predstaviti elektrificirane pogone ostalih postojećih i budućih modela.

Raširena ponuda varijanti Ceeda

Najznačajniji Kijin model u Evropi je Ceed, koji je do sada imao u ponudi hečbek i karavan, a nedavno je obogaćen varijantama shooting brake ProCeed i krosover XCeed. Prodaja Ceedove game se sa ukupno prodatih 92.050 primeraka u 2019. godini u odnosu na prošlu godinu povećala za čak 85% (I-X 2018: 49.868).

Ilustrativan je primer Nemačke, gde vlada neverovatna konkurencija, u kojoj je Kia udvostručila prodaju Ceeda (18.003 u odnosu na 8.991 primerak u prvih deset meseci 2018. godine).

Na proleće stižu plug-in hibridi Xceed i Ceed Sportswagon

Sa četiri varijante karoserije Ceeda je Kia nedavno najavila skoro lansiranje plug-in hibrida Xceed i Ceed Sportswagon, koji će se na proleće iduće godine pridružiti Kijinoj bogatoj ponudi hibridnih i električnih vozila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.