Izvor: B92, 10.Jun.2020, 17:55

Šta to sprema KIA?

Šta to sprema KIA?

Nova pomagala će biti ugrađena u sve buduće modele Kia Kia Motors širi spisak svojih usluga UVO Connect koje će biti raspoložive evropskim vozačima.

Nova pomagala “2. faze” će u dolazećim mesecima biti raspoložive kod svih novih i postojećih modela u Evropi što će da unapredi povezivost i upravljanje, a posledično da smanji stres na putovanjima.

Širok izbor novih i unapređenih usluga UVO Connect 2. faza usluga UVO Connect kupcima nudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko novih prednosti, na primer preciznije vreme putovanja, navigacionu asistenciju ‘zadnji kilometar’ kao i različita pomagala koja unapređuju povezivost i upotrebljivost.

Do njih će vozaći moći pristupati pomoću unapređene aplikacije UVO za pametne telefone ili putem infotainment sistema u vozilu. Pablo Martinez Masip, koji je u Kia Motors Europe zadužen za razvoj Kia UVO Connecta, rekao je: “Težimo ka tome da predstavljamo tehnologije koje će olakšati naš život za upravljačem i biti intuitivnije.

UVO Connect, koji je već raspoloživ kod većine naših modela, predstavlja središte našeg cilja tako da će nova ‘2. faza’ koju danas predstavljamo još više olakšati putovanja.” U Evropi će prvi modeli sa uslugama UVO 2. faze biti predstavljeni tokom ove godine – u skladu sa lansiranjem unapređenih varijanti modela, uz 4. generaciju potpuno novog Sorenta.

Preciznije predviđanje saobraćaja Jedna od najupotrebljivijih funkcija 2. faze UVO Connecta je online navigacija. Ova usluga u oblaku u realnom vremenu pomoću istorijskih podataka o saobraćaju preciznije predviđa stanje u saobraćaju, što korisnicima nudi tačniju percepciju o vremenu putovanja i predviđenog dolaska.

Tako se ova novost kod procene vremena putovanja razlikuje od uobičajenih sistema navigacije, čije planiranje se temelji isključivo na podacima uređaja u vozilu i saobraćajnih informacija u realnom vremenu.

Obogaćena navigacija Kijina nova navigacija ‘zadnjeg kilometra’ će pomagati korisnicima da nastave do krajnje destinacije, nakon što parkiraju vozilo i nastave peške. To Kijinim strankama nudi idealno navigaciono rešenje u gradovima, gde su parkirališta često udaljena od trgovina, kafića i restorana.

Kada vozač ugasi motor nova funkcija ga pomoću push-up obaveštenja u njegovoj aplikaciji UVO obaveštava ako je njegova destinacija udaljena od 200 metara do 2 kilometra.

Aplikacija korisnicima omogućava neprekidan pristup navigaciji Google Maps kako bi peške dovršili putovanje. Moguće je i da korisnici upotrebljavaju navigacionu funkciju obogaćene stvarnosti, ‘AR Guidance’, koja otvara kameru pametnog telefona i treperi sa AR turn-by-turn strelicama za usmeravanje.

Prenos korisničkih profila među automobilima Stranke u aplikaciji UVO mogu upotrebljavati novu funkciju ‘prenos korisničkog profila’. To im omogućava provere i promene postavki vozila direktno na pametnom telefonu, npr. navigacija, radio i Bluetooth.

Prilikom paljenja motora stranke automatski dočekaju njihove postavke čime štede svoje vreme kako bi više uživali na svakom putovanju. Novost vlasnicima vozila Kia omogućava i »back-up« UVO postavki u vozilu pomoću usluge u oblaku i prenos postavki sa jednog vozila na drugo.

Ovaj sistem pomaže onim vozačima koji redovno menjanju različita vozila Kia, opremljena uslugama UVO Connect – npr. vozačima koji koriste službena ili unajmljena vozila, ili porodicama sa više od jednog korisnika usluga UVO Connect.

Različita pomagala za unapređenje povezivosti i upotrebljivosti Nova funkcija 2. faze Kijinog sistema UVO Connect je i ‘Valet Parking Mode’, koji korisnicima omogućava praćenje vozila na daljinu kada vozilo koristi neko drugi, kao i zaključavanje sistema zbog zaštite ličnih podataka, kao što su npr. navigacione lokacije.

Aplikacija UVO nudi pregled lokacije vozila, trajanje vožnje, pređene razdaljine i najveće brzine tokom vožnje, što pruža bezbrižnost kada je vozilo u tuđim rukama.

Različite usluge sa područja pružanja podataka nudiće najbolji pružaoci 2. faza sistema UVO Connect nudiće i širok izbor usluga Kia Live Services, čije podatke će pružati najbolji pružaoci tih usluga koji će strankama pružati preciznije podatke.

Umesto ograničavanja na jednog pružaoca podataka Kia Live Services će prikupljati podatke različitih specijalista sa različitih područja, kao što su saobraćajne informacije, raspoloživa parking mesta i cene istih, lokacije benzinskih pumpi i cene goriva i punjačka mesta za električna vozila, vremenske prognoze, a tu su i online zanimljiva mesta i informacije o radarima.
Pogledaj vesti o: KIA

Nastavak na B92...


 Povezane vesti

Šta to sprema KIA?

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2020, 08:16

Nova pomagala će biti ugrađena u sve buduće modele KIA KIA Motors širi spisak svojih usluga UVO Connect koje će biti raspoložive evropskim vozačima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.