Sprečen šverc zlata

Izvor: RTS, 07.Jun.2012, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen šverc zlata

Na graničnom prelazu "Gradina" carinici sprečili pokušaj krijumčarenja oko sedam kilograma zlata i srebra.

Carinici na graničnom prelazu "Gradina" kod Dimitrovgrada sprečili su pokušaj krijumčarenja oko sedam kilograma zlata i srebra, saopštava Uprava carina Srbije.

Plemeniti metali otkriveni su na izlazu iz Srbije u Bugarsku, prilikom pretresa automobila marke "kia" austrijske registracije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Vozilom je upravljao austrijski državljanin turske nacionalnosti koji je tvrdio da nema ništa da prijavi, ali je detaljnim pregledom utvrđeno da se u priručnom frižideru ispod limenki pića i hrane i u pregradi za dokumenta nalazi veća količina zlata i srebra.

Srpski carinici su pronašli sakrivene tri poluge topljenog zlata težine 2.660 grama, dukate ukupne težine 534 grama, četiri poluge topljenog srebra teške 2.477 grama i lomljeno srebro ukupne težine 1.228 grama.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a kako vrednost robe prelazi trećinu vrednosti automobila, i vozilo je privremeno zadržano, kažu iz Uprave carina Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.