Smrdibube ponovo okupirale automobile: Australija vratila brod sa hiljade novih vozila

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 12:50

Smrdibube ponovo okupirale automobile: Australija vratila brod sa hiljade novih vozila

Australijske vlasti poslale su džinovski prekookeanski brod koji je prevozio hiljade automobila marki Tesla i Kia nazad u Južnu Koreju.

Brod prvo treba dobro očistiti jer su na njemu otkriveni insekti koji izazivaju nelagodu samo po samom imenu, a poznati su i u našim krajevima. Reč je o brodu Glovis Caravel, kapaciteta oko 6.500 vozila.

Brod je vraćen u Južnu Koreju. Tamo će biti podvrgnut specijalnom tretmanu, uključujući kompletnu dezinfekciju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čišćenje broda kako bi se uklonile sve smrdibube (smrdljivi martini). Naime, pronađeni insekti predstavljaju pretnju po australijsku poljoprivredu i prirodu.

Brodu je prvobitno bilo dozvoljeno da uđe u Australiju, gde je istovaren ograničen broj Tesla. Ali ubrzo je otkriveno da u njima ima insekata.

Veb lokacije za praćenje brodova pokazuju da je Glovis Caravel trenutno na putu za južnokorejsku luku Pjongtak. Osim neprijatnog mirisa, smrdljivi martini se hrane svim vrstama useva.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da je Glovis Caravel povučen zbog biološkog rizika, odnosno smrdljivih martina. Od 2018. godine to se desilo nekoliko puta, a jednom 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.