Predstavljen novi kija rio

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen novi "kija rio"

Kompanija "Kia auto". predstavila je kupcima u Srbiji potpuno novi model "rio". Za sada, u ponudi su verzije sa troje i petoro vrata, a u prvom kvartalu sledeće godine nas očekuje i sedan verzija

Ono što ističe novog "rija" u odnosu na konkurenciju u B-segmentu jeste izuzetno visok bezbednosni paket već u najjeftinijim verzijama. Svi modeli namenjeni srpskom tržištu serijski će imati: 6 vazdušnih jastuka, ABS, EBD, ESP, VSM, HAC, TCS, BAS i ESS sisteme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Pored bezbednosnih stavki, "rio" će već u startnom paketu opreme imati i značajne elemente opreme koji se odnose na komfor u vožnji: klima uređaj, radio/cd/mp3, USB+AUX, komande na volanu, putni računar, električno pokretane retrovizore, centralno zaključavanje, alarm i još mnogo toga, po ceni od 9.390 evra.

Novi "rio" pokreću Euro 5 motori, dva benzinska i dva dizela. Benzinci zapremine 1,2 i 1,4 litra razvijaju 85, odnosno 109 KS. Boje „dizelaša” brane motori zapremine 1,1 i 1,4 litra sa 75 i 90 KS,

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.