Izvor: Mondo, 03.Apr.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuno novi i drugačiji Kia Proceed (FOTO, VIDEO)

Novi model je na korak do Stingera

Kia je prethodnih godina svoju trovratnu verziju modela Ceed krstila imenom Proceed, tačnije Pro_Cee’d, kako se zvanično pisalo njegovo ime. Ovaj model je bio naročito popularan među mlađom populacijom, jer je model s troja vrata bio atraktivniji od običnog hečbeka, a bio je i neznatno jeftiniji.

Nova generacija modela Ceed više nema trovratnu varijatnu, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ni mnogi drugi proizvođači, ali to ne znači da više nema Proceeda.

Izvor: MONDO

On je premijerno prikazan na Sajmu automobila u sasvim drugačijem obliku karoserije, takozvani "shooting brake". Ovaj oblik pre 60 i više godina bio popularan u automobilskoj industriji, a sada ga gaji Mercedes, a tu je Poršeova Panamera.

No, da se vratimo Kijinom pulenu. Prva polovina automobila identična je novom Ceedu, dok je zadnji deo specifičan sa produženim delom koji se blago spušta do branika i atraktivnih LED svetala.

ProCeed je prilično dugačak za model iz C segmenta (4,6 metara), a još jedna bitna karakteristika jeste da je u odnosu na Ceed niži za nešto više od četiti centimetra. Ove dimenzije ga čine atraktivnijim, ali i upotrebljivijim članom Ceed familije, iako ima isti međuosovinski razmak od 2,65 metara. Ali je zato tu gepek od 600 litara, koji nije dubok, ali je prostran.

Još jedna odlika koja ga izdvaja jeste cena. Novi Proceed košta od 25 hiljada evra, pa naviše.

Iako se ova cena čini prilično visokom u odnosu na obični hečbek, Proceed je dostupan isključivo u GT-line paketu opreme, pa kada se uporede cene modela u ovom paketu, "shooting brake" je čak jeftiniji od običnog Ceeda.

Pomenuti paket opreme čini Proceed veoma atraktivnim zahvaljujući 17-inčnim felnama, modernim svetlima, sportskim metalnim papučicama, kao i sportskom volanu i ručici volana presvučenim kožom.

Što se bezbednosti tiče, tu je sve na najvišem nivou – elektronska kontrola dinamičke stabilnosti, kočioni diskovi na svim točkovima, kao i sistemi za izbegavanja sudara sa detekcijom pešaka i biciklista, držanje u traci i detekcije mrtvog ugla. Tu su i adaptivni tempomat, automatska duga svetla, kao i upozorenje o smanjenoj koncentraciji vozača.

Kupcima su na raspolaganju tri moderna turbo motora – dva benzinca od 120 i 140 KS i dizelaš od 136 konjskih snaga.

U kabini vozača i putnike čeka info-zabavnim sistem sa osmoinčnim ekranom i odličnim JBL zvučnicima.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.