Oprez ako imate ove automobile: Motor može stati usred vožnje

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2017, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez ako imate ove automobile: Motor može stati usred vožnje

Južnokorejski proizvođači automobila "Hjundai" i "Kia" povući će na popravku gotovo 1,2 miliona automobila i terenskih vozila zbog mogućeg prestanka rada motora, koji može izazvati nesreću.

Povlačenjem će biti obuhvaćeni najpopularniji modeli ovih proizvođača, među kojima su "Hjundaijeva" vozila "santa fe sport" i "sonata" iz 2013. i 2014. godine.

Kompanija " >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kia" će povući model "optima" proizveden od 2011. do 2014. godine, kao i terenska vozila "sportidž" (sportage) proizvedena od 2011. do 2013. godine i "sorento" od 2012. do 2014. godine.

"Hjundai" i "Kia" su saopštili da opiljci koji su tokom proizvodnje ostali u bloku motora, mogu omesti protok ulja i izazvati pregrevanje ležajeva radilice, te zato motor može da "zariba".

Kompanije će obavestiti vlasnike i prodavce da od 19. maja provere motore vozila i da po potrebi besplatno zamene blok motora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.