Novi Kia SUV namenjen je mladim i uspešnim Indijcima

Izvor: B92, 07.Feb.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Kia SUV namenjen je mladim i uspešnim Indijcima

Kia je na Salonu automobila Expo 2018. u Nju Delhiju, koji se održava 7-14. februara, predstavila SP Concept novog kompaktnog SUV-a namenjenog indijskom tržištu.

Koncept ima dinamičan izgled sa prednjim delom na kome dominira izrazito velika maska, dok su glavna svetla, opremljena LED tehnologijim, tanka i izdužena.

Kako bi SUV bio atraktivniji i privlačniji mladima, opremljen je dvobojnim alu felnama, dok je krov ofarban u kontrastu u odnosu na ostatak karoserije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kia nije objavila fotografije unutrašnjosti vozila, a kako su dizajneri zamislili interijer možete pogledati u promotivnom videu:

U korejskom proizvođaču kažu da se najavljena produkcijska verzija neće mnogo razlikovati po dizajnu u odnosu na prikazani koncept i da ovim vozilom žele da privuku mlađu populaciju Indijaca koji mogu da priušte automobil u ovoj klasi.

"Koncept možda jeste malo stilski prenaglašen, ali verujte, serijski model biće vrlo sličan ovom", obećava šef dizajna, Peter Šrajer.

Kia se na sajmu u Nju Delhiju predstavlja sa ukupno 16 modela, uključujući sportski sedan Stinger, svoje elektrifikovane modele i hibride.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kia SP Concept i zvanično

Izvor: AutoBlog, 07.Feb.2018

Kia Motors na sajmu automobila u Nju Delhiju ("Auto Expo 2018") predstavlja koncept novog SUV-a (kratko nazvanog SP Concept), i to sa narandžastiim eksterijerom, kontrastnim belim krovom i dvobojnim alu točkovima. Radi se o najavi budućeg serijskog SUV modela sa 5 sedišta za indijsko tržište, a kojim...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.