Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2017, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Kia Picanto (FOTO)

Tačno dva mjeseca prije zvanične premijere na Salonu automobila u Ženevi, Kia je predstavila potpuno novog “pikanta”. Najmanji model u gami je potpuno nov, iako ima elemenata koji podsjećaju na starog, na primjer, zadnji dio. Sa druge strane, prednji kraj podsjeća na “rio”.

Kia pikanto” je razvijen od strane stručnjaka iz dizajnerskog u Frankfurtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i Namjangu u Južnoj Koreji. U opdnosu na prethodnika ima duže međuosovinsko rastojanje za 15 mm (ukupno 2400 mm), uz zadržavanje ukupne dužine od 3595 mm

To znači da su točkovi maksimalno pomjereni u uglove karoserije, što obezbjeđuje više mjesta u kabini ali i bolje vozne karakteristike, uz zadržavanje kompaktnih spoljašnjih dimenzija.

Unutrašnjost je dizajnirana po ugledu na najnovije modele Kije, i to bukvalno. Komandna tabla izgleda vrlo atraktivno, a tu je i veliki multimedijalni displej sa bočnim tasterima.

Na fotografijama je “GT lajn” verzija, što znači da je prikazan najbolje opremljeni “pikanto”. Sudeći po ovome što možemo da vidimo, ovo je jedan od rijetkih modela A segmenta koji izgleda kao smanjeni veliki auto.

Trebalo bi da ga pokreću motori kao u prethodnoj generaciji, što znači jednolitarski atmosferski motor sa 66 KS i 1,2 sa 85 “konja”. Novina je to da će se pod haubom naći i turbo-benzinac zapremine 1,0 litra iz “sida”.

Više detalja o novom “pikantu” saznaćemo tokom premijere na Salonu automobila u Ženevi.

(NN/magazinauto.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.