Koncept iz Kia-e: Ray

Izvor: MojAuto, 12.Feb.2010, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncept iz Kia-e: Ray

Na Sajmu automobila u Čikagu, Kia je predstavila svoj novi plug-in hibrid koncept pod nazivom Ray. Ray je karakterističan po tome da su u njegovoj izradi korišćeni laki materijali i da, pored hibridnog pogona, četvorovratni kompaktni sedan crpi energiju i iz solarnog panela u staklenom krovu. Jedna od prednosti novog Ray-a jeste to što se njegove litijum-jonske baterije pune preko standardne utičnice. Ispod haube smešten je aluminijumski motor Gamma, koji sa svojom zapreminom od 1,4 litra razvija snagu od 155 konja. Kao ispomoć, tu je elektromotor snage 78 kW.

Nastavak na MojAuto...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

12.02.2010 ::: Kia Ray - futuristički hibridni koncept predstavljen u Chicagu

Izvor: AutoMagazin, 12.Feb.2010

Kia je na sajmu automobila u Chicagu predstavila koncept plug-in hibrida Ray, za čiju proizvodnju su korišćeni laki i reciklirajući materijali. Pored hibridnog pogona, četvorovratni kompaktni sedan crpi energiju i iz solarnog panela u staklenom krovu..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MojAuto. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MojAuto. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.