Kia razvila prototip električnog romobila

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Avg.2019, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kia razvila prototip električnog romobila

SEUL - Kia, koja je dio automobilske skupine Hyundai Motor Group, razvila je novi prototip električnog romobila. 

Novi model, koji se temelji na konceptu predstavljenom 2017. na sajmu zabavne elektronike CES, dobio je pogon na stražnjem kotaču, snažnu litijsku bateriju te prednja i stražnja svjetla. Podsjećamo, električne su romobile nedavno najavili Audi i Seat.

Romobil pokreće litijska baterija (10,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Ah), domet mu je do 20 km, a najveća brzina 20 km/h. Ako je romobil smješten u vozilu automatski se može puniti korištenjem struje tijekom vožnje, poručuju iz Kie.

Romobil se od konkurencije razlikuje kroz nekoliko dizajnerskih rješenja, kao što su primjerice trostupanjsko slaganje ili masa od samo 7,7 kg. Praktičnost romobila povećava digitalni zaslon koji prikazuje stanje baterije i brzinu romobila, dok su za vožnju noću na romobilu ugrađena prednja i stražnja LED svjetla.

Promjena pogona s prednjeg na stražnji kotač kod ovog modela je ključna pri unaprjeđenju sigurnosti i stabilnosti, jer masu postavlja straga. Dodatno su inženjeri dodali opruge na prednji kotač kako bi pružili udobniju vožnju. Tražeći daljnji razvojni potencijal u kompaniji namjeravaju ugraditi regenerativni kočioni sustav koji će povećati domet romobila za 7%.

DongJin Hyun, voditelj odjela za robotiku, rekao je: "To je romobil koji može biti integriran u naša vozila u budućnosti. Našim strankama želimo pružati što jednostavniji i udobniji život. Naš osobni električni romobil čini zabavnim prvi i zadnji kilometar, a ujedno i pomaže kod smanjenja prometnih gužvi i emisija u gradskim središtima."

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.