Izvor: Blic, 01.Feb.2024, 17:42

"Kia" pretekla "Hyundai" po tržišnoj vrednosti, i tek će da raste! Na korejskoj berzi to zabeleženo prvi put od 2001. godine

Proizvođač automobila "Kia" prestigao je "Hyundai Motor Company" u smislu tržišne vrednosti prvi put od 2001. godine, pojačavši proizvodnju jeftinih električnih automobila. Dionice proizvođača automobila porasle su 5 odsto u Seulu na zatvaranju, povećavši tržišnu kapitalizaciju kompanije "Kia na 41,3 biliona vona (oko 28,5 milijardi evra), čineći je vrednijom od "Hjundaija", čija je vrednost dosegla 41,1 biilion vona nakon što su njegove deonice porasle za 2,4 odsto, izvestio je Bloomberg .
Pogledaj vesti o: KIA

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.