Izvor: Nezavisne Novine, 15.Sep.2017, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kia predstavila Proceed kakav do sada niste vidjeli

Kia je na sajmu u Frankfurtu izložila koncept koji najavljuje dizajn sljedeće generacije modela Pro_Cee'd.

Kia je odlučila da napravi novi iskorak u pogledu dizajna svog kompaktnog modela, ugledajući se na stilske detalje koje smo početkom godine vidjeli na sportskom automobilu korejskog proizvođača - modelu Stinger.

Koncept, koji je zvaničnu premijeru imao na aktuelnon frankfurtskom auto-salonu, izveden je u takozvanom “Shooting Brake” karoserijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << obliku, iako Kia izbjegava da koristi taj termin.

U korejskoj kompaniji umjesto toga upotrebljavaju naziv "produženi hot hatch”, kako bi naglasili njegovu sportski dimenziju.

I, zaista, pogled na koncept iz profila otkriva dinamičnu, pomalo kupeovsku siluetu automobila, bez B stubova, sa izrazito kratkim prednjim prepustom i velikim 20 inčnim alu felnama.

S obzirom da iz Kije najavljuju da koncept predstavlja uvod u sljedeću generaciju produkcijskog modela Pro_cee'd, ostaje da se vidi da li će i serijska verzija zadržati atraktivnu Shooting Brake karoseriju.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.