Kia planira proširenje svoje game električnih vozila

Izvor: AutoBlog, 19.Jun.2023, 09:02

Kia planira proširenje svoje game električnih vozila

Kia namerava da proširi svoju paletu električnih vozila u narednim godinama (uključujući novi električni gradski automobil i kompaktni krosover), kao deo šireg povećanja asortimana svojih EV modela. Tačnije, Autocar navodi da će korejska firma lansirati 15 novih električnih modela širom sveta do kraja 2027. godine, što uključuje veliki fokus na evropsko tržište, sa ciljem povećanja prodaje EV modela za skoro trećinu u narednih sedam godina. Aktuelna ponuda uključuje Kia EV6 krosover i vodeći EV9, ali će se na kraju proširiti na kompletan asortiman vozila, sa nagoveštajima da će se protezati od EV1...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Kia planira proširenje svoje palete električnih vozila

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2023

Kia namjerava da proširi svoju paletu električnih vozila u narednim godinama (uključujući novi električni gradski automobil i kompaktni krosover), kao dio šireg povećanja asortimana svojih EV modela.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.