Kia otkrila ime novog malog SUV-a

Izvor: B92, 04.Jun.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kia otkrila ime novog malog SUV-a

Potvrđeno je da će se novi model, zasnovan na konceptu SP, zvati Seltos.

Kia je ozvaničila ono što se već neko vreme vreme spekulisalo – da će novi mali SUV nositi oznaku Seltos. Naime, na Interentu su se nedavno pojavile špijunske fotografije pretprodukcijskog vozila sa ovim imenom na zadnjem delu automobila. Sada je korejski proizvođač objavio tizer fotografiju kojom su otklonjene sve dileme oko oznake >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SUV-a.

U pratećem saopštenju navodi se da naziv potiče iz starogrčke mitologije, od imena Celtus (Herakleovog sina). Kia je promenila početno slovo u “S”, s obzirom da još dva SUV modela ovog proizvođača nose oznake koje počinju tim slovom (Sportage i Sorento).

Svetska premijera modela Seltos očekuje se do kraja meseca. Novi model će najpre biti dostupan kupcima u Južnoj Koreji, da bi prodaja širom sveta startovala u drugoj polovini godine.

Inače, Kia je još ranije objavila dizajnerske crteže spoljašnjosti i putničke kabine ovog vozila, na kojima se može videti kako će izgledati Seltos.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kia otkrila ime novog malog SUV-a

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2019, 07:44

Kia je ozvaničila ono što se već neko vrijeme spekulisalo – da će novi mali SUV nositi oznaku Seltos.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.