Kia ima ljutu papričicu FOTO

Izvor: B92, 18.Apr.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kia ima "ljutu papričicu" FOTO

Južnokorejski brend Kia predstavila je u Njujorku svoju viziju električnog krosovera budućnosti.

Na Menhetnu je predstavljen koncept HabaNiro (od "habanero", jedne od najljućih vrsta ljutih papričica, prim. aut), kompaktni krosover koji već ima oblik produkcijske verzije automobila.

HabaNiro pokreću dva elektromotora, svaki posebnu osovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za pogon na sva četiri točka.

Kia tvrdi da baterijsko pakovanje omogućava autonomiju od skoro 500 kilometara između dva punjenja.

Umesto retrovizora HabaNiro ima kamere, a iako na 20-inčnim felnama ostavlja utisak da je sposoban i za zabavu van asfalta.

Iako izgleda kao automobil sa troje vrata, ima četvoro, dok u unutrašnjosti dominira "hed-ap" displej koji se proteže celom dužinom prednjeg vetrobrana.

Vozač preko ekrana osetljivog na dodir može da kontroliše bukvalno sve u automobilu, a kada izabere opciju autonomne vožnje, volan se uvlači u kontrolnu tablu kako bi se oslobodio prostor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kia ima "ljutu papričicu" (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2019, 06:30

Južnokorejski brend Kia predstavila je u Njujorku svoju viziju električnog krosovera budućnosti...Na Menhetnu je predstavljen koncept HabaNiro (od "habanero", jedne od najljućih vrsta ljutih papričica), kompaktni krosover koji već ima oblik produkcijske verzije automobila...HabaNiro pokreću dva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.