Kia Rio odlazi u penziju

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 10:24

Kia Rio odlazi u penziju

Proizvodnja korejskog potkompakta prestaje 2024.

Posle Ford Fieste, ukida se još jedan automobil B segmenta. Kompanija Kia potvrdila je za Automotive News da aktuelni Rio sledeće godine neće dobiti naslednika

Zvanično, nije naveden razlog za ukidanje ovog modela, ali je poznato da su kupci manje zainteresovani za gradske automobile jer su u modi krosoveri i SUV vozila slične klase.

Podaci o prodaji za 2023. pokazuju da je Sportage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SUV bio njihovo najprodavanije vozilo u Evropi, sa 57.972 isporučena automobila između januara i juna 2023. U istom periodu, Kia je prodala samo 12.016 primeraka modela Rio.

Rio nije najmanji automobil ovog proizvođača, jer se model Picanto prodaje na mnogim evropskim tržištima, ali je Rio najpovoljniji model nakon pomenutog Picanta, koji je nedavno dobio novo "lice".

Ostaje da se vidi da li će Kia možda predstaviti potpuno novi model u ovom segmentu. Pretpostavka je da će se u toj kompaniji fokusirati na na pristupačnije električno vozilo koje bi bilo jeftinije od modela Niro EV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.