Kako izgleda Kia Picanto za 2017.

Izvor: B92, 22.Dec.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda Kia Picanto za 2017.

Kia je objavila prve zvanične crteže nove generacije malog gradskog modela Picanto.

Aktuelni model koji je debitovao 2011. godine, uskoro će dobiti svog naslednika a sudeći na osnovu dizajnerskih skica, treća generacija donosi veliki napredak u odnosu na odlazeći Picanto.

Stilski, automobil je atraktivniji od prethodnika. Izmenjene su i proporcije, pa Picanto izgleda za broj veći u poređenju sa odlazećim modelom.

Sa novom maskom, prednjim branikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i farovima, podseća na novi Rio, koji je predstavljen u septembru. Verzija koja je prikazana na crtežima ima proširene lukove blatobrana, što uz agresivniji prednji deo automobilu daje sportsku notu.

Znatno je unapređena i unutrašnjost u kojoj dominira centralno postavljeni displej multimedijalnog sistema. Iako treba naglasiti da je na skici predstavljen automobil sa najbogatijim paketom opreme i automatskim menjačem, utisak je da je enterijer znatno skladniji i luksuzniji nego u aktuelnom Picantu.

Očekuje se da će novi model imati premijeru početkom 2017, najverovatnije na ženevskom auto-salonu, a pogoniće ga paleta 1.0 i 1.2 litarskih motora.
Pogledaj vesti o: KIA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.