KIA donirala novac Slovačkoj za borbu protiv korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2020, 09:25

KIA donirala novac Slovačkoj za borbu protiv korona virusa

Lep gest...

Donacija slovačkoj vladi namenjena je zaustavljanju širenja koronavirusa i lečenju pacijenata uz medicinsku opremu.

Kia Motors Slovakia, jedan od najvećih poslodavaca u slovačkoj regiji Žilina je tamošnjoj vladi donirao 200.000 evra za kupovinu respiratora.

Donacija je bila obavljena na svečanosti, gde je Kjong Jae Li, predsednik Kia Motors Slovakia, predao ček u vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 200.000 evra Ričardu Sulíku, zameniku premijera i ministru privrede Slovačke.

Donacija je namenjena kupovini medicinskih uređaja koji su potrebni zaraženim koronavirusom, kao i za nabavku zaštitne opreme za zdravstveno osoblje i starije stanovnike žilinske regije. Pored gore navedenog je slovačka fondacija kupila i mobilnu anesteziološku opremu i respiratore u vrednosti 140.000 evra za univerzitetsku bolnicu u gradu Martin.

Ove sedmice će bolnica u Žilini početi sa distribucijom 10.500 maski za 3.500 pacijenata i zaposlenih u 26 jedinica u regiji. Kijina fondacija je više od 35.000 evra donirala slovačkom Crvenom krstu i drugim lokalnim udruženjima za nabavku medicinskih šatora, zaštitnih maski i ostale lične zaštitne opreme.

Kia Motors Slovakia će i dalje sarađivati sa tamošnjom vladom i lokalnim vlastima kako bi podržala mere za sprečavanje širenja COVID-19.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.