Epidemija krađa hjundaija i kia u SAD uprkos poboljšanju softvera tih automobila

Izvor: Beta, 09.Maj.2023, 20:35

Epidemija krađa 'hjundaija i 'kia' u SAD uprkos poboljšanju softvera tih automobila

Pre skoro tri meseca "Hjundai" i "Kia" koji su deo iste južnokorejske korporativne porodice, predstavili su softver posebno napravljen da spreči epidemiju krađa njihovih vozila čiji je uzrok bezbednosni propust otkriven na TikToku i drugim sajtovima društvenih medija.Do sada, to nije rešilo problem: širom SAD broj krađa tih vozila se uvećava alarmantnom brzinom.Podaci iz sedam američkih gradova koje je prikupio Asošiejted pres, pokazuju da broj krađa "hjundaija" i "kia" i dalje raste uprkos naporima dveju kompanija da otklone nedostatak zbog kojeg je 8,3 miliona vozila relativno laka meta za lopove.Od Mineapolisa, Klivlenda i Sent Luisa, do Njujorka, Sijetla, Atlante i Grand Rapidsa u Mičigenu, policija je prijavila znatno povećanje broja prijava krađa "hjundaija" i "kia" tokom aprila. Osmi grad, Denver koji je među prvima bio pogođen tim krađama, prijavio je pad od 23 odsto u odnosu na nivo iz 2022. godine, ali je broj krađa i tamo i dalje veliki.Policija Mineapolisa je do sada ove godine primila 1.899 prijava krađe "hjundaija" i "kia", što je čak skoro 18 puta više od broja u istom periodu 2022.Brajan O’Hara, šef policije Mineapolisa, rekao je za AP da se za nedelju dana ukrade skoro onoliko "hjundaija" i "kia" koliko je ranije bilo kradeno za godinu dana.Neki ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Epidemija krađa 'hjundaija i 'kia' u SAD uprkos poboljšanju softvera tih automobila

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2023

Pre skoro tri meseca "Hjundai" i "Kia" koji su deo iste južnokorejske korporativne porodice, predstavili su softver posebno napravljen da spreči epidemiju krađa njihovih vozila čiji je uzrok bezbednosni propust otkriven na TikToku i drugim sajtovima društvenih medija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.