Dizajnerima se sviđa novi pro_ceed

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dizajnerima se sviđa novi pro_ceed

Pro_cee’d, koji će u martu stići na evropsko tržište, pobedio je u kategoriji ‘dizajna prevoznih sredstava’, gde se takmičilo više od 3.000 proizvoda iz 48 zemalja. Žiri je ocenjivao kvalitet dizajna, izrade, inovacije, praktičnost i bezbednost.

Predstavnici kompanije KIA ponosni su jer je ovo peta dizajnerska nagrada iF za Kiju. Oni takođe ističu da su njihovi proizvodi od 2009. godine osvojili skoro 20 nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za dizajn.

Iz kompanije ističu da se novi pro_cee’d osetno razlikuje od cee’da, a karakterišu ga klinast oblik karoserijeni mišićava ‘ramena’.

Kijini dizajneri na čelu sa Peterom Schreyerom su krovnu liniju snizili za 4 cm, a B stub pomeren je unazad za 22 cm. Osim toga izmenjeni su paneli karoserije na boku vozila, kao i detalji na zadnjem delu.

Inače svi nagrađeni proizvodi biće izloženi na sajmu “iF design” u Hanoveru, od 5. do 9. marta 2013. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dizajnerska nagrada iF kao dobrodošlica za novi Kia pro_cee'd pro_cee’d

Izvor: Moto.rs, 10.Dec.2012, 10:00

3-vratni pro_cee’d, koje će u martu stići na evropske ceste, pobedio je u kategoriji ‘dizajna prevoznih sredstava’, gde se za laskavi naziv takmičilo više od 3.000 proizvoda iz 48 zemalja. 30-člani žiri ocenjivao je kvalitet dizajna, izrade, inovacije, praktičnost i bezbednost. Najnovija...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.