SITNICA: Ispod haube spakovali 400 konja

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SITNICA: Ispod haube spakovali 400 konja

Oživeli legendarni jaguar...

Mala britanska firma za 330.000 funti ispunjava snove zaljubljenika u legendarni Jaguar.

Woodham Mortimer have unveiled the 400BHP WM Sport GT Jaguar E-Type. Lots of performance upgrades and improvements to the iconic E-Type package. And lots of cash needed to buy one too! Dear National Lottery... 💸#JaguarEType #ETyper #WoodhamMortimerhttps://t.co/BJ6WC1dSac pic.twitter.com/STgw0yDq1Z
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— Niall @ Take to the Road (@Take2theRoad) March 12, 2020

Kompanija Woodham Mortimer, koja se bavi restauriranjem i pripremom automobila za trkačku stazu, napravila je WM Sport GT, zasnovan na ikoničnom Jaguaru E-Type iz šezdesetih godina prošlog veka.

Originalni model je tehnološki i mehanički unapređen savremenim komponentama, kao i bezbednosnim sistemima, dok su stilske intervencije spolja i unutra minimalne kako bi se očuvala estetika karakteristična za automobile iz tog perioda.

Ipak, WM Sport GT se od originala razlikuje po nekim detaljima.

Naime, karoserija je blago proširena, a hromirani branici su nešto drugačiji nego na pravom Jaguaru E-Type.

#Jaguar #ETYPE is asking £350,000 for it's 400 HP restomod dubbed WM Sport GT #LandRover #RangeRover #JaguarEType #Fpace #EType pic.twitter.com/RXCfHIrJpm

— 24wheel_news (@24wheel_news) March 22, 2020

Enterijer je obložen kožom i alkantarom, dok su sedišta i volan specijalno izrađeni za ovaj automobil.

Najveća promena nije vidljiva golim okom, a odnosi se na motorizaciju.

WM Sport GT je umesto originalnog 6-cilindraša dobio novi, 4.7-litarski agregat namenjen trkačkim vozilima koji proizvodi 400 KS, a snaga se prenosi na zadnje točkove pomoću 5-stepenog manuelnog menjača koji su razvili inženjeri kompanije Woodham Mortimer.

Za bezbedno kočenje staraju se masivni ventilirajući diskovi.

Ukoliko biste želeli da postanete vlasnici jednog ovakvog automobila, to bi vas koštalo između 330 i 350 hiljada funti, u zavisnosti od dodatnih opcija koje su na raspolaganju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.