Izvor: Mondo, 24.Mar.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAJAM AUTOMOBILA: Jaguar I-Pace (VIDEO)

Prvi električni Jaguar je i prvi model ove čuvene marke koji je osvojio priznanje za Evropski automobil godine

Izvor: MONDO

Jaguar je predstavljanjem električnog krosovera I-Pace napravi veliki pomak za kupovini električnih automobila jer je ovo model namenjen publici koja ne želi da pravi kompromis kada je kupovina (električnog) automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u pitanju.

Ovo se posebno odnosi na finansijski deo jer I-Pace košta 110.000 evra!

Dakle, jasno je da se radi o jednoj priličnog retkoj zveri, koju joj je automobilski svet dodelio neke od najznačajnijih nagrada. Tako je I-Pace od kad je predstavljen, pre godinu dana, dobio više od pedeset nagrada, uključujući titule Automobila godine u Nemačkoj, Norveškoj i Velikoj Britaniji, električno vozilo godine magazina Top Gear, kineski zeleni automobil godine i Autobestovu nagradu "Ecobest".

Poslednja nagrada o ovom nizu je Evropski automobil godine (European Car of the Year). To je ujedno i prvi put da je Jaguar osvojio ovu prestižnu nagradu.

I-Pace je u finalu izbora za Svetski automobil godine.

Iako na fotografijama, posebno gledano s boka, ovaj Jaguar deluje pomalo nezgrapno, uživo je sve daleko skladnije. Dugačak je 4,68 metara, širok dva metra, a visok 1,56 metara.

Poseduje dva električna motora, ukupne snage 400 KS i maksimalnog obrtnog momenta od 696 Nm. Iako je teži od dve tone, do "stotke" stiže za manje od pet sekundi, a maksimalna brzina mu je ograničena na 200 kilometara na sat.

Jednim punjenjem može maksimalno preći oko 460 kilometara.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.