Otvara se fabrika firme Jaguar - Lend rover u Slovačkoj

Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2018, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvara se fabrika firme Jaguar - Lend rover u Slovačkoj

Kompanija "Jaguar - Lend rover" u Slovačkoj otvara novu fabriku koja je koštala 1,6 milijardi dolara, prvu tog britanskog proizvođača u kontinetalnom delu Evrope.

Kompanija je saopštila da će usled pada prodaje vozila s dizel motorima, poreza na vozila i neizvesnosti oko odlaska Velike Britanije iz Evropske unije, prebaciti u Slovačku celokupnu proizvodnju svog modela "Diskaveri" koji se do sada pravio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Birmingemu, u Engleskoj.

Kompanija "Jaguar - Lend rover", u vlasništvu indijske kompanije "Tata Motors", fabriku je izgradila blizu mesta Nitra, oko 100 kilometara istočno od Bratislave, s početnim ciljem proizvodnje 150.000 automobila godišnje.

Vlada Slovačke je dala investicione subvencije do 130 miliona evra.

Slovačka je regionalni centar Srednje Evrope za proizvodnju automobila. Velike fabrike u toj zemlji s 5,4 miliona stanovnika, imaju nemački "Folksvagen", francuski "PSA Pežo-Sitroen" i južnokorejska "Kia Motors".
Pogledaj vesti o: Rover

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Fabrika firme Jaguar - Lend rover od danas i u Slovačkoj

Izvor: Beta, 25.Okt.2018

Kompanija "Jaguar - Lend rover" danas u Slovačkoj otvara novu fabriku koja je koštala 1,6 milijardi dolara, prvu tog britanskog proizvodjača u kontinentalnom delu Evrope.Kompanija je saopštila da će usled pada prodaje vozila s dizel motorima, poreza na vozila i neizvesnosti oko odlaska Velike Britanije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.