Na prodaju električni automobil kralja Čarlsa III

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 17:58

Na prodaju električni automobil kralja Čarlsa III

Lični električni automobil marke Jaguar britanskog kralja Čarlsa Trećeg biće prodat na aukciji po procenjenoj ceni od 70.000 funti (oko 82.000 evra).

On je kupio Jaguar I-Pace 2018. godine, što je prvi potpuno električni automobil u vlasništvu nekog člana kraljevske porodice.

Tadašnji princ od Velsa preuzeo je automobil u septembru 2018. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što je potrošio 60.000 funti na novi automobil, prenosi britanski portal Ekspres. Brzi punjač za dopunu automobila instaliran je u njegovoj londonskoj rezidenciji, Klarens haus, ubrzo nakon što je automobil stigao.

Predstavnik kuće "Historics Auctioneers" i specijalista za automobile Metju Pridi rekao je da će automobil imati trajnu kolekcionarsku vrednost.

"Oduševljeni smo što ovu kraljevsku ikonu predstavljamo na aukciji. To je neponovljiv deo istorije elektromotorstva. S obzirom na to da je Jaguar I-Pace prestao da se proizvodi pre modela iz 2025. godine, ovo će sigurno ostati najznačajniji primerak, što će se odraziti u njegovoj sve većoj vrednosti", naveo je Pridi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na prodaju lični električni auto kralja Čarlsa III (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2024

Lični električni automobil marke Jaguar britanskog kralja Čarlsa III biće prodan na aukciji po cijeni od 70.000 funti (oko 82.000 evra).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.