Kako će pandemija koronavirusa uticati na dizajn automobila?

Izvor: AutoBlog, 04.Maj.2020, 10:31

Kako će pandemija koronavirusa uticati na dizajn automobila?

Osim što je pozatvarala fabrike najvećih proizvođača, pandemija koronavirusa mogla bi imati i dugotrajniji uticaj na autoindustriju. Po mišljenju dizajnera, vozačima će u budućnosti biti najvažniji sigurnost i luksuz, i to će najpre uticati na dizajn automobila. Pre svega, proizvođači će se potruditi da obezbede zdraviji enterijer. Brojne kompanije već nude napredne sisteme za vazdušno filtriranje, a u Jaguar-Land Roveru primećuju da bi ultravioletna svetlosna tehnologija, ugrađena u sistem za kontrolu klime, mogla da neutrališe štetne patogene. Ovaj brend već eksperimentiše sa korišćenjem ultraljubičastih zraka radi zaustavljanja širenja bakterija i virusa. S druge strane, Mercedes isprobava i tehnologije koje...
Pogledaj vesti o: Jaguar

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Kako će pandemija virusa korona uticati na dizajn automobila?

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2020

Osim što je pozatvarala fabrike najvećih proizvođača, pandemija korona virusa mogla bi imati i dugotrajniji uticaj na autoindustriju. Po mišljenju dizajnera, vozačima će u budućnosti biti najvažniji sigurnost i luksuz, i to će najpre uticati na dizajn automobila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.